Blog

INTENZÍV TANFOLYAMOK nyáron

Miért jó ez nekem?

Először is: tényleg hosszú a nyár... ha csak pihenéssel tölti az ember. Lehet, hogy most sok diák felhördül, hiszen olyan fárasztó volt az iskolaév, annyi kötöttséggel, feladattal. Igazuk is van. De a többi valószínűleg még sűrűbb lesz. 

A nyelvvizsgához, érettségihez pedig tényleg idő kell, érlelni kell a tudást, készségszintre fejleszteni a beszédet, írást és a többit. Úgy gondolom, egy 2 hetes intenzív tanfolyam hatalmas lendületet adhat a diákoknak, de a felnőtteknek is. Egyértelműen bebizonyosodott az évek során, hogy az elhúzott nyelvtanulás csak motivációvesztést okoz, elkedvetlenedést, végül aztán a sokadszori "feladom"-hoz vezet, míg az intenzív fokozatra kapcsolás szárnyakad ad a tapasztalható sikerélmény miatt.

Ha tudod, mi a célod, szakíts ki néhány hetet és néhány órát magadnak arra, hogy haladj az úton előre és ne hátrafelé tolass. 

Mert hosszú a nyár...

Kezdjük a nyelvvizsgákat bemutató sorozatunkat egy mumusnak számító vizsgával, az ORIGÓ-val B2-es szinten. Sokan még most is csak legyintenek, "ugyan, egy ódivatú, nyelvtanközpontú vizsga, ne is foglalkozzunk vele! " Kicsit igazságtalannak tartom ezt a megközelítést, különösen a 2016. novemberében bevezetett változások óta.

Az egyik legtöbb dilemmát okozó kérdéssel állunk szemben, vagyis melyik nyelvvizsgatípus a megfelelő számodra. Már most leszögezném, biztos, hogy nem az, amelyikre az egész osztály közösen megy, vagy az az egyetlen, amelyikre a barátod magántanára felkészítést vállal.

© 2017 Angoltréningek Veresegyházon, minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el